(+30) 211 40 90 010 - (+30) 694 48 78 203

info@geoline.gr

Συχνές Ερωτήσεις

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ / ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 • Γιατι να ανακαινισω το σπιτι μου;

  Το σπίτι θα γίνει πιο λειτουργικό καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες και θα σας προσφέρει αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής μέσα από μια μοντέρνα αισθητική. Με μια έξυπνη εκμετάλλευση των τετραγωνικών και αλλάζοντας την διαρρύθμιση μπορείτε να κερδίσετε ακόμα και επιπλέον δωμάτια ενώ με σωστή διαχείριση του διαθέσιμου χώρου μπορείτε να ζείτε άνετα ακόμα και σε λίγα τετραγωνικά. Η αλλαγή των χρωμάτων στους τοίχους με αυτά του προσωπικού σας γούστου θα σας φτιάχνουν τη διάθεση. Επίσης, με μια ανακαίνιση αντιμετωπίζονται χρόνια τεχνικά προβλήματα του σπιτιού (π.χ. υγρασίες). Σημαντικό γεγονός είναι ότι μετά την ανακαίνιση θα ανέβει η αγοραστική αξία του σπιτιού σας ενώ θα μπορεί να πωληθεί η να ενοικιαστεί ευκολότερα γιατί η πρώτη εντύπωση πάντα μετράει. Τέλος, με την κατάλληλη ανακαίνιση θα φτιάξετε το σπίτι σας ακριβώς όπως εσείς το θέλετε και με χρήματα σαφώς λιγότερα από το κόστος αγοράς ενός καινούργιου σπιτιού.
 • Γιατι να ανακαινισω το καταστημα μου; Ποσο θα κοστισει;

  Ο επαγγελματικός χώρος στον όποιο έχει γίνει πρόσφατα ανακαίνιση προσφέρει έναν αέρα ανανέωσης και σίγουρα περισσότερη πελατεία. Ένα ανακαινισμένο κατάστημα προσελκύει τα βλέμματα και προ(σ)καλεί τον υποψήφιο πελάτη να μπει μέσα. Ένας ανακαινισμένος χώρος εστίασης η μια καφετερία είναι σημείο αναφοράς για τους πελάτες που θέλουν να συνδυάσουν την έξοδο τους με την αναβαθμισμένη διάθεση που προσφέρει ένα ωραίο περιβάλλον φτιαγμένο από νέα υλικά. Σε κάθε περίπτωση το δεδομένο είναι ότι ο πελάτης ζητάει το καινούργιο και το διαφορετικό. Παρουσιάστε εσείς αυτό ανάμεσα στους υπόλοιπους ανταγωνιστές σας και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι. Ενδεικτικά, το κόστος για ολική ανακαίνιση καταστήματος ξεκινά από το ποσό των 100€/μ2.
 • Σκεφτομαι να κανω ανακαινιση. Τι να προσεξω;

  Οι βασικές εργασίες που απαιτούνται για την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος είναι:
  • Η ανακαίνιση των δαπέδων (ξύλινα ή μαρμάρινα).
  • Η αντικατάσταση της παλιάς κουζίνας με νέα.
  • Η αντικατάσταση των παλιών εξωτερικών κουφωμάτων, με νέα αλουμινίου και κατά προτίμηση θερμοδιακοπτόμενα.
  • Η πλήρης ανακατασκευή του μπάνιου με αλλαγή των ειδών υγιεινής.
  • Η αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού πίνακα και λοιπών ηλεκτρολογικών (κανάλια, διακόπτες, φωτιστικά σώματα κλπ).
  • Η τοποθέτηση νέας θωρακισμένης πόρτας ασφαλείας.
  • Ο ελαιοχρωματισμός του διαμερίσματος εσωτερικά και εξωτερικά.
  Το κόστος ανακαίνισης όπως είναι επόμενο είναι ''απόλυτα ελαστικό μέγεθος'' και εξαρτάται από την έκταση και την ποιότητα των αλλαγών που θέλουμε να κάνουμε. Παράλληλα με τις παραπάνω εργασίες ανάλογα και με την κατάσταση του διαμερίσματος προστίθενται συνήθως και νέες απαραίτητες εργασίες, για λόγους εργονομίας ή ακόμη και για διακοσμητικούς λόγους. Η παρουσία έμπειρου συντονιστή στα έργα ανακαίνισης η ανακατασκευής, σας διασφαλίζει από τυχόν παρεκκλίσεις στα συμφωνημένα ποσά, στο χρόνο παράδοσης αλλά και στην ποιότητα και τον σχεδιασμό για τον οποίο θα πληρώσετε.
 • Ποιο ειναι το κοστος για την ανακαινιση ενός σπιτιου;

  Ενδεικτικά, ανά κατηγορία εργασιών, έχουμε:

  Δάπεδα - Σκάλες

  H επιλογή των δαπέδων και οι επιστρώσεις των κλιμάκων είναι προσωπική υπόθεση. Αναλόγως, οι τιμές των υλικών διαφέρουν και μπορούν να κυμανθούν από 15€/μ2 έως 100€/μ2 για μάρμαρα. Μπορείτε να επιλέξετε ξύλινα δάπεδα, δάπεδα από πλακάκια, γρανίτη, μάρμαρο ή τερακότα. Για τα ξύλινα δάπεδα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, όπως έτοιμα παρκέτα από πρεσαρισμένο καπλαμά και laminate, αντί για το μασίφ ξύλο που παρουσιάζει ιδιαιτερότητες στην τοποθέτηση.

  Κουζίνα - Επίπλωση

  Το κόστος ανακαίνισης διαμορφώνεται ανάλογα με το υλικό που θα χρησιμοποιήσετε: από απλό, βαμμένο MDF για τα ντουλάπια έως συνδυασμούς δρύινου καπλαμά με γυαλί ή μασίφ ξύλο. H καλύτερη τιμή που θα βρείτε για απλό MDF υπολογίζεται στα 160€/μ2 ενώ για καπλαμά με τζάμι μπορεί να φτάσει στα 320€/μ2 και άνω. Για μελαμίνη υπολογίστε 10% επάνω από το απλό MDF και 20% για τη λάκα. Oι πάγκοι μπορεί να γίνουν από Duropal, τσιμεντοκονία, πλακάκι, μάρμαρο, ξύλο, ανοξείδωτη λαμαρίνα ή γυαλί. H επιλογή του εξοπλισμού (νεροχύτης, μπαταρίες, φούρνος) πρέπει να γίνει από την αρχή, ώστε να προβλεφθούν οι σωστές παροχές.

  Μπάνια - Είδη Υγιεινής

  H επιλογή του εξοπλισμού είναι σημαντικό να γίνει από την αρχή, εφόσον κάθε είδος και μάρκα έχει συγκεκριμένο τρόπο τοποθέτησης. H γκάμα των ειδών υγιεινής είναι τόσο μεγάλη που μια ίδιων διαστάσεων μπανιέρα μπορεί να στοιχίσει από 250,00 έως 1650,00 € αν διαθέτει υδρομασάζ. Στην τοποθέτηση των πλακιδίων και των ειδών υγιεινής, επιλέγουμε στεγανά υλικά αρμολόγησης.

  Ελαιοχρωματισμοί

  Οι εργασίες που αφορούν στους χρωματισμούς των τοίχων ποικίλλουν ανάλογα με την κατάσταση του τοίχου που πρέπει να βαφτεί, καθώς και με την ίδια την επιφάνεια. Αν έχει διεισδύσει υγρασία σε έναν τοίχο ή έχει έντονα σημάδια, θα χρειαστεί ειδική επεξεργασία, ίσως ένα στεγανοποιητικό υπόστρωμα. Για να υπολογίσετε - μετρήσετε περίπου το κόστος ελαιοχρωματισμών, θα υπολογίσετε πως θα σας στοιχίσει 3-4€/μ2. Αν αποφασίσετε να κάνετε ειδικές τεχνοτροπίες στους τοίχους, τότε όπως αντιλαμβάνεστε το κόστος θα αυξηθεί.

  Κουφώματα αλουμινίου

  Αυτό που διαμορφώνει και επηρεάζει το κόστος στα κουφώματα αλουμινίου, είναι: α) η ποιότητα κατασκευής, β) το χρώμα, γ) από το εάν είναι θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα και υαλοπίνακες. Οι εταιρείες αλουμινίου όπως είναι η Alumil, Etem, Europa, Metalumil και άλλες πολλές, υπόσχονται ποιότητα των κουφωμάτων αλλά εσείς πρέπει να θυμάστε ότι κύριο και σημαντικό ρόλο έχει ο εφαρμοστής - αλουμινάς κουφώματος. Ποιο όμως είναι το κόστος για τα κουφώματα αλουμινίου; Μπορούμε να αναγράψουμε μόνο ενδεικτικά κόστη, έτσι για παράδειγμα δανειζόμαστε την περίπτωση αντικατάστασης που αφορά μία ανοιγόμενη μπαλκονόπορτα σε χρώμα με πλάτος 1,30 και ύψος 2,16 με σήτα, παντζούρι, ανάκληση και τοποθέτηση, θα κοστίσει το κάθε ένα τεμάχιο περίπου 750,00 €.

  Συνολικά, μια αξιόλογη ανακαίνιση εσωτερικών χώρων μπορεί να γίνει με το ποσό των 150€/μ2.

 • Τι ειναι σημαντικο στην κατασκευη μιας βιοκλιματικης κατοικιας;

  Το σημαντικότερο σε ένα βιοκλιματικό κτίριο είναι ο αρχικός σχεδιασμός του. Κατασκευάζεται βάση προσανατολισμού, και πρέπει να έχει κατεύθυνση Βορρά - Νότου με μεγάλα ανοίγματα προς το Νότο όπου με παθητικά ηλιακά συστήματα θα εκμεταλλεύεται σε μεγάλο ποσοστό τη ζέστη του ήλιου για τη φυσική θέρμανση του κτιρίου το χειμώνα, και με μικρά ανοίγματα στους βοηθητικούς χώρους που πρέπει να βρίσκονται στο Βορρά, έτσι ώστε οι βόρειοι άνεμοι το χειμώνα να μην παγώνουν τους χώρους του σπιτιού. Πρέπει κατά το στάδιο της μελέτης να υπολογίσουμε το πώς θα μπορούμε εκμεταλλευτούμε τα ανοίγματα έτσι ώστε να έχουμε φυσικό αερισμό. Επιπλέον όλων των παραπάνω η χρήση αιολικών καμινάδων καθώς και η σκίαση από φυλλοβόλα δέντρα ή από ειδικά κατασκευασμένα σκίαστρα θα επιτρέπουν την οπτική άνεση στο σπίτι μας. Το επόμενο βήμα στην κατασκευή μιας βιοκλιματικής κατοικίας είναι η προσεκτική επιλογή των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε παραδίδοντας τη μερίδα του λέοντος στα λεγόμενα πράσινα υλικά παραβλέποντας το λίγο υψηλότερο κόστος τους μιας και η απόσβεση των σχετικών δαπανών δεν υπερβαίνει σε χρόνο την πενταετία.
 • Τι πρεπει να προσεξω πριν προχωρησω στην κατασκευη Roof Garden;

  Τα πάντα εξαρτώνται από την υποδομή που υπάρχει στην ταράτσα και συγκεκριμένα αν έχει υγρομόνωση και φυσικά τις απαραίτητες στατικές αντοχές. Το σύνολο της κατασκευής επιλέγεται με βάση την στατική μελέτη αλλά και τα φυτά που επιλέγονται να τοποθετηθούν. Αυτά τα δύο πρέπει να δένουν αρμονικά για να αποφευχθούν αστοχίες. Έτσι η ταράτσα, με την πανοραμική θέα που προσφέρει μετατρέπεται στον πιο ευχάριστο χώρο ιδιαίτερα αν έχει ειδικές κατασκευές όπως χώρο BBQ, μικρό σιντριβάνι κλπ.
 • Ποια αλλαγη εχει επελθει από 21.9.2011 σχετικα με τις μεταβιβασεις, τις αγοραπωλησιες και γενικα συσταση καθε εμπραγματου δικαιωματος;

  Από 21.09.2011 απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η μεταβίβαση, η γονική παροχή και γενικά η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο, στο οποίο έχει εκτελεστεί αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης. Παράλληλα, ορίζονται κατηγορίες αυθαίρετων κατασκευών που εξαιρούνται αυτής της απαγόρευσης μεταβίβασης, μεταξύ των οποίων, αυτές οι οποίες ρυθμίζονται στο πλαίσιο σχετικού νόμου.
 • Τι ειναι το ΠΕΑ και ποτε απαιτειται η εκδοση του;

  Το ΠΕΑ (Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης) είναι ένα έγγραφο στο οποίο αποτυπώνεται η ενεργειακή απόδοση του κτιρίου. Με το ΠΕΑ το κάθε κτίριο κατατάσσεται σε ενεργειακή κατηγορία (υπάρχουν εννέα κατηγορίες, από Α+ έως Η). Η έκδοση του ΠΕΑ απαιτείται για όλα τα κτίρια των βασικών χρήσεων ανεξαιρέτως, ακόμη και για αυτά που έχουν συνολική επιφάνεια κάτω των 50 τμ, (κατοικία, μόνιμη και παραθεριστική, γραφεία, εμπορικές χρήσεις, συνάθροιση κοινού, εκπαίδευση, προσωρινή διαμονή, υγεία και κοινωνική πρόνοια, κλπ), ως εξής:

  Νέα και ριζικά ανακαινιζόμενα:
  • Με το πέρας της κατασκευής κάθε νέου ή ριζικά ανακαινιζόμενου κτιρίου.
  Υφιστάμενα:
  • Από 9.1.2011: για κάθε πώληση - αγορά ενιαίου κτιρίου και πώληση - αγορά τμήματος κτιρίου (πχ διαμέρισμα), καθώς και ενοικίαση αλλά μόνο στην περίπτωση ενιαίου κτιρίου.
  • Από 9.1.2012: για την ενοικίαση τμήματος κτιρίου για κατοικία (πχ διαμέρισμα) και για επαγγελματική στέγη.
  • Η έκδοση ΠΕΑ είναι υποχρεωτική και για την ένταξη κτιρίων κατοικίας στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον».